Христо счупил черепа на 24-годишния Н. Станев след разпра в нощен

...
Христо счупил черепа на 24-годишния Н. Станев след разпра в нощен
Коментари Харесай

Една година след зверския побой в дискотека в Айтос - прокуратурата спря процеса, защото Христо излетял за чужбина

Христо счупил черепа на 24-годишния Н. Станев след свада в нощен клуб, налагал го с ритници в лицето и тялото.

Близо една година след бруталния побой в дискотека в Айтос, към момента няма осъден. 21-годишният тогава Христо Петков счупи черепа на 24-годишния Н. Станев, поради скандал в нощния клуб. Държавното обвиняване към момента не е привлякло под наказателна отговорност побойника, а претекстът бил, че способените органи не можели да го открият, тъй като лицето било напуснало страната.

Нещо повече, поради отсъствието на лицето, прокуратурата желае да спре досъдебното произвеждане и Христо да остане ненаказан за раздаваните юмруци, които едвам не погубили живота на жертвата.

Припомняме, че казусът е от 9 октомври 2022 година, когато Христо Петков бе задържан като главен участник в зверското меле. Две компании се спречкали в дискотеката малко след 3 часа през нощта, излезли от обекта, с цел да решат казуса, само че вместо това – спорът ескалирал. Петков повалил на земята Н. Станев и почнал да го постанова с изключителна свирепост. Нанасял му удари с пестник в региона на лицето и ритници.



Това наложило Станев да бъде признат в болница в тежко положение - със строшен череп. Цяло знамение е, че сцената не е приключила с летален край. Съдебно-медицинската експертиза на потърпевшия тогава открила, че той е със строшаване на лицевите кости на черепа вляво и вдясно, строшен нос и голям брой други контузии.



Близки до фамилията на Христо настояват, че той е отпътувал в чужбина – в Швеция, където работел, само че само родителите му имали връзка с него. Не е ясно за какво до момента държавното обвиняване не е подхванало ограничения и старания за приканване на Петков за присъединяване му в наказателното произвеждане, поради че в тази ситуация е нанесена средна телесна щета, а вместо това прокуратурата е постановила прекъсване на процеса.

За такова закононарушение законът планува наказване от 2 до 10 години отнемане от независимост, в случай че обаче Христо не бъде свикан и досъдебното произвеждане не тръгне, той няма да понесе никаква наказателна отговорност.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР